mandag 1. februar 2010

Nipetanoh!

Sola her paa Zanzi er saa sterk at i 2 dagar har vi holdt oss under palmeblad med portforbud, i frykt for aa svi dei solbrente kroppane endaa meir. Det ser ut til at det berre er Solveig som toler ekvatorsola saann nokonlunde hittil..
Etter solnedgang kan vi derimot slaa ut haaret. Paa loerdag var det duka for Full Moon Party paa Kendwa Rocks, saa etter aa ha smakt paa litt blekksprut, chapati og lokal oel tok vi en 20-minutters gaatur langs sandstranda med maanen som lommelykt og boelgebrus som soundtrack. Vel framme venta det oss eit forrykande show med akrobatar, ild og slangar. Lure som vi var plasserte vi oss paa foerste rad, noke som endte med at Guro fekk en slange rundt halsen og Silje slukte ei ildkule med munnen. Etter showet fekk vi svingt oss til heftig listepop med afrobeat, og i motsetning til i Norge var det her mest berre guttar i dansesirklar. No homo? Det er i saa fall ikkje tillatt i Tanzania.

I gaar laag Anne langflat i senga og fraus i 40 grader i skyggen. Ho var sjuk, og det merkast. Men i dag er heldigvis latteren tilbake, og det er et godt tegn;)
I dag har vi forlatt paradiset Nungwi i nord og returnert til Stone Town.
Her blir vi til torsdag, naar vi skal ta baaten tilbake til Dar es Salaam og buss vidare opp til Moshi.

i fjaera paa morningen myldra det av lokale som fangar dagens middag.

Anne og Solveig tok ein rolig dag i Stone Town, mens resten av gjengen var paa spice tour, eller space tour som solveig kallar det.. he he.
Kryddersafari kom med spicy info, som f.eks. at denne lille muskaten brukast som viagra for damer. Interessant.

Et knippe essensielle gloser vi har plukka opp for aa overleve her paa Zanzibar:
Nipetanoh - Gimme five! (med kul handshake)
Jambo! - Hei fremmede
Mambo - korleis gaar det?
Boa - FINT. (word on the street)
Nataka machi - gi meg vaTN
Poa! - Kult!

1 kommentar: