søndag 21. februar 2010

Destination Australia



No er vi tilbake i Dar es Salaam, men det var berre paa hengande haaret. I Moshi er det nemlig saann at taxisjaafoerane drikke seg saa sanselaust dritings paa loerdaga at dei ikkje klare aa staa opp til avtalane sine dagen etter. Det var iallfall unnskyldninga Art in Tanzania-crewet kom med naar dei sjoel maatte traa til og raakjoere oss til bussen. Kristine holdt paa aa faa hjerneskade paa heile greia daa ho dunka hauet i taket pga den humpete veien.
Her i Dar skal vi tilbringe vaare siste tima i Afrika. Dvs aa lade opp til 36 timars reising, inkludert 3 mellomlandinga. Paa onsdag er vi forhaapentligvis framme (mtp Ethiopian Airlines som nylig hadde en flystyrt og det er det foerste flyet vi skal paa) i Sydney. Der skal vi unne oss noken netter paa hotell foer vi henta campervansa og setter kursen nordover.

I gaar fikk vi fyrverkeri (okei - kan vel heller kallast kinaputt) som en avskjedssalutt fra Big D, en av vaare britiske venna. Han sa roert "banan" til oss naar vi gikk, noke vi har lurt han til aa tru er det norske ordet for "goodbye".

Det var kanskje paa tide aa forlate Moshi, uhella til Guro der tar ingen ende. Foerst var ho sengeliggande med halsbetennelse. Saa fikk ho ufrivillig noken ekstra volt gjennom kroppen. Ho fikk nemlig den glupe ideen at ho skulle putte fingeren i vannkokaren (mens den sto paa) for aa sjekke om vaskevatnet var varmt nok. Dei siste nettene har ho vore plaga med ubedne gjester i senga, noke som har resultert i oppmot 100 bitt over heile kroppen..

Kristine har ikkje sluppe helt unna ho heller. Paa fredag tok en frekk tjuv seg til rette og grafsa ut mobilen fra sekken. Etter litt motvillig aa ha betalt et smaakorrupt politisystem er no endelig politirapporten skriven og levert.

Gaarsdagens sitat blei retta til toerste Silje fra vaar roedhaara venn Dale. "You drink like a camel!"

1 kommentar:

  1. Jamen bra at de skal til australia no, haapar det vert litt mindre uhell og slikt det! God tur alle saman!

    SvarSlett