lørdag 27. februar 2010

Paa feil side over Harbour Bridge

I dag har vi sjekka ut av hotellet og henta campervansa. Kontoret laag midt i byen, og vi blei kasta rett ut i det heile etter en short briefing. Paa det mest travle tidspunktet paa en loerdag var det vanskelig aa holde tunga beint i munnen i begynnelsen. Alt var motsatt: kjoere paa feil side av veien, foerersetet paa "feil" side, giring med venstrehand, blinklys paa hoegrehand, vindusvisker paa venstrehand og veiplassering paa venstre side av veien. Alt det blei vi kasta rett uti, men det gikk no igrunn veldig fint. Vi kjoerte over Sydney Harbour Bridge og fikk parkert bilane langs veien midt i et villastroek.


Vi tok vanntaxi tilbake til Sydney, og i kveld var det duka for den aarlige Gay Pride Parade.
Her var det mildt sagt masse paa kanten, men masse stemning og liv i gatene - 400 000 kjem hit kvert aar for aa faa med seg dinna happeningen i Oxford Street. No er klokka 6 om morningen, og vi soeker etter soevn for aa bli opplagte til 3 veker med camping- og strandliv! :)

Snakkar om soevn. Det har det ikkje vore masse overskudd av i det siste. Etter jetlagnatta med kanskje 3 timar soevn kraup Anne og Guro til korset og tok ein rolig kveld paa hotellet, medan Kristine og Silje trossa dette og reiste paa pub for aa smake paa dei bedre drikkevarer i sydney (les: oel). Til deira store glede fann dei ikkje berre halvliter til 18 kr, men og eit liveband i loftsetasjen som broelte ut alle dei coverlaatar du kan oenske deg. Puben hadde folk av ymse slag; blant anna karar med David Hasselhof som idol (les: livvakter), ein Chekk Guevarakopi tatt ut fra filmen om motorsykkeldagboekene og ein kroellete kroat som laerte dei alskens tungekroell paa kroatisk ("Na vr brda vrba mrda"/"On the mountain there's a waving flag"). Kven treng vel soevn naar en kan faa detta isteden? Konge!

2 kommentarer:

  1. Sigurd Knapstad1. mars 2010 kl. 03:35

    Dokke er ikkje med på bildet her vel?
    http://www.nettavisen.no/nyheter/article2846049.ece
    ;P

    SvarSlett
  2. jo, ser du ikkje oss i midten der? bra observert!!

    SvarSlett