tirsdag 16. februar 2010

Tilbake paa skulebenken

Dei 2 vekene vi er i Moshi no, deltar vi i et voluntoerprosjekt med smaa ungar i alderen 2-6 aar. Vi er plassert paa ulike nursery schools.

Anne og Guro jobba sammen paa Good Hope Nursery school. Den er berre 10 minutt unna "Mzungo house"(=kvitinghuset, som dei lokale kallar voluntoerhuset) og dei slepp noko forarbeid. Her er det vanleg med pisking av elevane, noko som foeles helt fremmed for oss. Er litt faelt aa ikkje kunne gjere noko for aa stoppe det.

Kristine jobbar paa Voice of Victory nursery school, ein gaatur paa 50 minutt. Her har ho ein klasse paa 50 elevar(3-4 aar) heilt for seg sjoelv. Ho har fullt ansvar for undervisninga, og har ei laererinne med seg som tolk naar ungane blir litt i villaste laget. Blir dei for ville kan laerarane ogsaa her slaa til ungane med pinnar. Ungane er derimot glad i Kristine og ein unge spurte om ho ikkje kunne vere mora hennar.

Silje jobbar saman med Kate fraa England paa Tumaini Nursery. Dei gaar ein og ein halv time til skulen og underviser 80 elevar fraa 3-5 aar som er skvist inn paa 30 kvadratmeter. Undervisningsmetodane som blir brukt her; er aa sei ting, saa repeterer ungane det i kor - nett som i ein militaerleir. Laeraren er ogsaa saers streng og blir ho skikkelig sint, saa slaar ho elevane med ein pinne. Men elevane er til gjengjeld soetare enn sukker med sine bambiauger.













Paa ettermiddagane er vi paa barneheimen Swisco. Der spela vi kort, hoppa tau, tegnar, laerer dei volleyball og norsk. Det populaere er "Hva skjer'a baghera?" Svaret er er litt utydelig, som regel "Ingenting tingledingledinge."

Guro har slete med halsen sia dag 1, og er no paa sin 2.antibiotikakur etter 2 legebesoek. I dag er ho oppe og gaar igjen, det er bedre enn gaarsdagen. No kan ho opne munnen, og ho har gaatt fraa aa vere stum til aa faa boblestemme.

Ellers har vi ordna paa innstillingane paa bloggen, saa no er det berre aa kommentere folkens! Her i Moshi faar vi ikkje med oss noke fraa omverden(det florera ikkje akkurat med TV og internett), saa vi blir glade for nyheter fraa baade naert og fjernt.

9 kommentarer:

  1. Fint de fiksa med innstillinga på kommentarane, så kan folk flest legge att nokre ord...slik som meg !
    Det verkar som de har det fint,der på andre sia av kloden, og kjekt å fylje dokke på bloggen. Men vi e noke bekymra for denne halsen din, Guro... Får tru det ordnar seg no med den andre kuren. Koz Frank :)

    SvarSlett
  2. Ja, kuren ser ut til aa funke bra so langt iallefall, satsar paa a komme tilbake paa skulen i morgon, og at eg blir heilt bra igjen til vi reiser vidare til Australia neste veke:)

    - Guro:)

    SvarSlett
  3. Heii Anne m.fl.!

    Må berre sei kor kjekt det er å lese bloggen dåka! :D Flotte bilder og. Må kose dåke masse :)

    - Marie

    SvarSlett
  4. til silje eg hadde lyst på kattane fra ronja

    SvarSlett
  5. Ta med en unge hjem til meg da, Silje!

    SvarSlett
  6. kjekt aa hoere marie :) og kjekt med kommentarar:) haapa alt er bra heime!

    SvarSlett
  7. Utruleg kjekt og spennande å lese på bloggen dokkar, jenter! De gjer ein flott jobb som volontoera! Haapar du Guro slepp meir plager med halsen! Her er no vinter enno, men veiane er toya og litt paa gangvegane ogsaa:-) Veit ikkje om det er saa mykje nytt, men tora berger tok gull i skiskyting i dag og marit bjorgen tok gull i gaar. Stor klem til Guro fra tante hildegunn:-)

    SvarSlett
  8. hej tjejer!! det har ar simona!!! min blogg ar

    simonamatata.blogg.se

    kul att traffa er och ha de sa bra i aussie!!

    SvarSlett
  9. takk takk, skal foelge med paa din blogg og! kos deg i moshi:) gleder oss til aa "bile" (som dokke seier) i australia:P
    hilsen gjengen

    SvarSlett