torsdag 22. april 2010

Whitewater rafting i Cusco

Vi har det med aa faa dei mest spesielle guidane paa aktivitetane vaare, men denna gangen var det heldigvis i positiv retning. Igaar var det rafting som stod paa planen, 10 km nedover stryka i ei elv fra Andesfjella. Etter 2 timers koeyring gjennom Sacred Valley kom vi til Urubamba River og campen. Her fekk vi ei kort briefing foer vi hoppa i det. Vi storkosa oss heile veien, og hylte av fryd i dei brattaste stryka. Stemninga vart ikkje daarligare av at guiden kom med sjuke vitsar kvar gang han fekk sjansen, av typen "each year I have a grilled guinea-pig with a candle on it for my birthday". Humoren hans utspilte seg ikkje berre verbalt, og han benytta fort sjansen til aa dytte oss utfor baaten daa vi trudde vi poserte fint for fotografen. Vi var derfor forberedt paa aa havne i vatnet igjen daa vi saag at gruppa foran oss svoemte den siste delen. Det som kanskje ikkje var like planlagt, var at Anne fekk guiden i hauet daa flaata kvelva etter et "uheldig" kraesj mot ein stein (les: noeye beregna av instruktoeren). Ho mista skoa paa heile greia, og guiden vart litt meir satt ut enn han ville vise. Det gjekk et par minutt foer en ny vits kom paa banen..
















Silje var i tillegg saa heldig aa vinne en tur i zipline ved berre aa vise fram handflata si, og fekk svinga seg over elva i en svimlande fart paa opp mot 1 m/s. Adrenalinkick!














Vi har tilbragt dei siste dagane med McFlurry, milkshake og shopping her i Cusco, som er en vakker liten by med masse flotte bygningar og en haug av fine handcraftprodukt aa fraatse i.










I kveld staar 16 timar buss for tur, til Ica som ligg helt paa vestkysten av Peru. Heldigvis har vi foersteklasses senger til bussete:)

3 kommentarer:

  1. Du hendelse!!!No har de vel prøvd det meste???Ja ja like godt å ha det overstått,men gud hjelpe meg kor mykje de har opplevd denne tida!Guromamz

    SvarSlett
  2. hahaa! "Uuh, Keiser Cusco!"
    (KONGErike for en lama veitu! morosamt)

    SvarSlett
  3. De er fortsatt heilt RÅÅÅÅÅÅ! Ventar spent på neste rapport:-)

    SvarSlett