mandag 12. april 2010

Welcome to the mountains

No befinner vi oss nesten 2500 moh i byen Arequipa, den nest stoerste byen i Peru. Her har vi slappa av i et par daga og leika med dyra paa hostellet.


Andre dagen i Lima reiste heile familien + en spansk tolk fra hostellet vaart til en hudklinikk med Silje. Ho hadde faatt noken merkelige blemmer under armen som vi tenkte vi burde sjekke ut. Anne vart med som foelge inn til doktoren, i motsetning til vaar venn Renato som ikkje fikk vere med. Grunnen fikk dei snart: "Who was that boy you came with?" Ellers var han meir opptatt av Silje og Anne enn aa inspisere Silje sine blemmer og presterte til og med aa spoerre etter mailadressa til Anne (ikkje til pasienten Silje..). Anne spurte forskrekka: "MY e-mail?!" Han nikka som om det var det mest naturlige i verden og skreiv for sikkerhets skyld sitt eget nummer + mail i tillegg. Tilslutt fikk likevel Silje en antibiotikakur etter ei svak diagnostisering av saaret. No er ho paa fjerde dag i kuren og er heldigvis paa bedringens vei:

Seinare den dagen reiste vi innom katakombene under San Fransisco-katedralen i Lima, og saag restane etter dei over 25 000 menneska som vart begravd her paa 1700- og 1800tallet. Neste kveld kasta vi oss paa den 15-timers lange bussturen soerover mot Arequipa. Heldigvis er busstur her en smule bedre enn busstur i Norge, og for 200 kr fekk vi baade stressless-stolar, to maaltid, film og bingo inkludert paa turen.


I dag booka vi en tredagers utflukt fra i morra av, som vi kan fortelle meir om naar vi kjem tilbake. Ellers var vi paa et museum og saag paa mumiar og andre utgravingsfunn fra inka-tida som er blitt gjort her i omraadet. Kjempespennande!









For aa toppe dagen feira vi utfluktsdealen vaar paa en liten restaurant, med et bedre, fireretters maaltid til den nette sum av 20 kroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar