mandag 8. mars 2010

Oppdatering fra Sunshine Coast

Etter 4 netter i Byron har vi no bevega oss opp til Noosa, der vi campa rett ved stranda. Livet i Byron Bay har vore avslappande, og litt av kvert har skjedd:
- Den eine morningen fikk vi besoek av en skummel ranger. Vi braavaakna til ei heise dundring paa doera og ei stemme som broelte "come to the door now!" Vi fikk streng beskjed om at det ikkje var lov aa campe i byen uttafor campsite, og vi kom oss raskt derifra. Glade for aa slippe unna ei bot paa 150 dollar ved aa spille dumme nordmenn som "ikkje" hadde sett skiltet.
- Her er vi avbilda paa Cape Byron- Den eine dagen vi satt fredelig og lunsja kom det 50 nakne menn syklande forbi- I Byron var det god stemning og herlig uteliv.
- Soendagen fullfoerte Silje og Guro sitt 3dagers-kurs paa brettet, mens Anne og Kristine rusla rundt paa et marked. Der trudde Kristine ho gjorde tidenes kupp, naar ho fant et par groenne, billige toeysko. Men det var til ho proevde dei i gaar, og fant ut at den eine var i str 6 og den andre i str 9.
- Kristine skrapa seg paa handa og fekk et saar det gikk infeksjon i. No kosa ho seg med en 6dagers penicillinkur, og gleda seg til aa drikke oel igjen. No worries!- Den eine kvelden Silje og Guro var ute, kom dei til et fullstappa Beach Hotel. Paa scena sto "Polaroid Fame", som dei syns minna om en blanding av "Pony the Pirate"og "Humming people". Etter aa slaatt av en prat med bandet gikk bassisten ned paa kne for aa teipe den oedelagte skoen til Silje.Vi forlot Byron og paa vei til Noosa tok vi et pitstop rett uttafor Brisbane. Guro og Anne hadde kjoept pizza, men fant til sin store skuffelse ut at campsiten ikkje kunne by paa noken steikeovn. Men som erfarne camperar vi etterkvert er begynt aa bli, gav dei ikkje opp og proevde en alternativ vri. "Camperpizza" blei resultatet - den blir laga ved aa steike pizzaen paa steikepanna. Noke som (overraskande nok) smakte nett som pizza i ovnen. Paa kvelden reiste Kristine og Silje paa kino og saag Alice in Wonderland i 3D. Heftig! Dei anbefalar den og falt spesielt for froskane.
Dagen etter splitta vi oss paa vei mot Noosa. Silje og Kristine kjoerte innom Steve Irwin's Australian Zoo, der dei vandra blant kenguruane, kosa med koalane og saag krokodillene lure i vatnet. I den andre bilen ropte plutselig Guro "Sjaa, Anne! Der er skilta til en plass vi kan sjaa villhesta!" Anne, som tidligare var det du kan kalle lettare hesteinteressert, var ikkje sein med aa svinge av veien der Guro hadde sett skiltet. Naar dei kom fram fant dei ut at det slettes ikkje var snakk om noken villhesta, men en utkikksplass til et fjell som hette "Wild Horses Lookout". Litt skuffa, men dei tusla likevel opp paa det lille fjellet med utkikksplassen.I dag har vi levd strandlivet og vandra rundt i nasjonalparken. Deilig aa late seg paa stranda med is og ei bok.

4 kommentarer:

  1. Det ser ikkje so feil ut å vere på sånn utenlandstur egentli :) Særs nøgd med å sjå at dansetriksa til Anne og Guro slår an der nede og, alle bør vell få oppleve dei. Ellers tar eg oppfordringa og oppdaterar litt frå heimen, og då sjølvsagt hovudsakene i Firda, fritt sitert:
    - Sellevåg treskofabrikk i Gulen får støtte frå riksantikvaren på 477 tusen!
    - Raudeberg- Kråkenes open etter fire døgn
    - Kan ha svar på drittproblem - No håpar sunnfjordingane at stinkbomba forsvinn.

    Mvh Torstein

    SvarSlett
  2. haha, klart dei slaar an her nede og! aldri feil med dei dansetriksa ;) heller ikkje med utlandstur nei, er berre aa komme paa besoek om du vil!
    flott med oppdateringa fra heimen, det lika vi:) hehe

    Mvh Anne

    SvarSlett
  3. Herleg! Neeesten litt avundsjuk, her eg sit og eigentleg skulle ha skrive musped-oppgåve. Men sola skin, og dagen er fin, og til kvelden vert da Kurt blir grusom + litt alias, så eg hakje da så verst eg heller. Alice in wonderland i 3D skjer på måndag for min del. :)
    Kos dokke vidare!

    SvarSlett
  4. Hai og hå!Har nettop vore på volleykamp førde tamb.3div og tenk:Frida og dei vann 3-2.Cerina,Sivert,Sigve og Jakob var flink heiagjeng med banner og alt!Håpa de har det kjempebra!!Frida dreg til barcelona i nat!!
    Klemz frå Guromamz

    SvarSlett