fredag 4. juni 2010

Guro og Anne i Semuc Champey

Her kjem litt fra Anne og Guro sine eventyr dei siste dagane.

Vi blei verande i Antigua i to netter foer vi paa onsdag reiste vidare til Lanquin lenger nord i landet. Paa veien enda vi opp med aa reise i lag med to jenter fra Israel som hadde samme plana som oss. Vi overnatta i en bungalow foer vi tidlig dagen etter var klare for aa reise til Semuc Champey.

Det foerste som sto paa planen var grottevandring. Vi fikk utdelt kvert vaart stearinlys foer det bar inn i dei moerke grottene. Noke av det foreste var kaldt vatn opp til magen og flaggermus i taket. Vidare innover grotta maatte vi alt fra krype gjennom trange aapningar og svoemte paa djupt vatn med stearinlyset over vatnet. Det skulle vise seg aa vere ei utfordring i seg sjoelv, i tillegg til at vi hadde paa oss sko. Ikkje nok med det, men vi maatte og svinge oss i tau gjennom fossefall og sendt ned vannsklier langt inne i grotta. Vi hoppa og fra 2 meter ned i en djup kulp! Kjempespennande tur.

Etter grotta var det tid for en svingom paa ei disse som hang i et stort tre over elva. Vi blei sendt avgaarde og hoppa av i fart og landa med et plask!

Saa var det tid for tubing ned den samme elva, med jungelen som omringa oss. Fantastisk flott og avslappande :)

Til slutt var det duka for Semuc Champey, som er klart springvatn fra jorda. Foerst gikk turen opp paa et utkikkspunkt der vi saag utover alle bassenga. Kjempefint! Saa gikk vi ned igjen og bada i avkjoelande, klare vatnet. Fantastisk herlig, spesielt etter aa ha klatra opp til utkikkspunktet og ned igjen i tropeheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar