fredag 21. mai 2010

Dykkarlappen i boks!


Den siste veka har vi dedikert til dykkarlappen. Vi koeyrer same stil som dei eksamensstressande studentane heime, berre at vi hadde eksamen i teori paa sjoelvaste nasjonaldagen. Vi har tatt den paa Utila Dive Centre gjennom PADI, ein ledande organisasjon innan dykkaropplaering. Etter 4.5 dagar med baade teoretisk eksamen og praktiske oevelsar som vi bestod med glans, er vi no alle sertifiserte open water divers.


For dei som er spesielt interesserte, kan vi nevne nokre av dei oevelsane vi maatte haandtere. Paa 18 meters djup maatte vi ta av oss maska, paa igjen og toemme den. Ein anna "skill" er aa kunne bytte til det ekstra munnstykket til den du dykka med dersom du sjoelv skulle gaa tom for luft, og andre noedmanoevra som oppstigning utan luft. Ein av dei viktigaste "skillsa" var aa kunne kontrollere kor du er i vatnet ved hjelp av lungene og lufta i dykkarvesten. Naar vi fekk ditta skikkelig til, kunne vi sitte som svevande aandar midt i vatnet utan aa verken gaa opp eller ned.








Kurset har ikkje minst bydd paa mykje sosialt samvaer og fantastiske opplevelsar i undervannsverden. Vi har faatt sett skumle aalar, flyndrer, trompetfiskar, hummer, mange parrotfish, rare korallar, fiskar med sjoelvlysande prikkar og generellt fargerike fiskar og korallar. I alle former og fasongar. .











Vi feira bestaatt Open Water PADI med BBQ paa divesenteret. Her er vi med instruktoerane paa ryggen; den ekte utilianaren med hanekam som var hovudinstruktoer, Lucy fraa Tsjekkia, galne Andy fraa Australia(aka nissen i "The Julekalender") og sjoeloeva Richard fraa US and A som var umulig aa loefte fraa bakken.

1 kommentar: